Taşeronların Kadrolu olabilmesi için düzenlenen sınav 3 Nisan tarihinde sonlanıyor

taseron-sinavi

Tüm Türkiye genelinde düzenlenen taşeronları kadrolu yapma sınavı kaldığı hızıyla devam ediyor. Sınav Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kurallarıyla uygulanıyor. Kadro sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? Jülide Sarıeroğlu tüm bilgileri açıkladı.

Taşeron kadro sınavları tüm yurtta devam ederken yetkililer önemli uyarılarda bulunuyor. Her kurumun kendi içerisinde gerçekleştirdiği taşeron sınavları, işçilerin çalışmakta olduğu alan dahilinde yöneltilirken, bazı kurumların işçilere alan dışı sorular sorduğu gündemdeki konu oldu. İşte, taşeron kadro sınavı hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun uyarıları ve süreç hakkında merak edilen bazı bilgiler

Taşeron kadro sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor. 700 bin civarı işçinin merakla beklediği taşeron işçilere kadro süreci, birçok kişinin merakla araştırdığı konu oldu. Sınavlarda işçilere alan dışı sorular sorulmamasının altını çizen Bakan Sarıeroğlu, böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde gerekenin yapılacağını açıkladı.

KÜÇÜK ÇEKMECE BELEDİYESİ SINAVI TAMAMLADI

Taşeron işçilere kadroya geçiş için belediyelerde sınav yapıldı. Küçükçekmece Belediyesinde de gerçekleştirilen sözlü sınavda, taşeron personele ağırlıklı olarak çalıştıkları alanlarla ilgili sorular sorulduğu öğrenildi.

Küçükçekmece Belediyesi, Kanun Hükmünde Kararname ile yapılan düzenleme çerçevesinde 2 Ocak’ta başlatılan taşeron işçilerin kadroya geçiş başvurularının sona ermesiyle birlikte bünyesindeki 2 bin 4 personelin sürekli kadroya geçişleriyle ilgili sınav dönemini başlattı. Taşeron çalışanlar için yapılan düzenlemeyle kadroya geçiş hakkı tanınan personeller, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından sözlü sınava tabi tutuldu. Adayların tek tek girdiği sınavda, personele hangi alanda çalışıyorsa o alan kapsayan sorular soruldu.

taseron-sinavlarina-son-gun

“Sınav sorularımız, valilikteki komisyon tarafından belirlenip özel zarflarda bize geldi”

Yapılan sözlü sınavın içeriği hakkında bilgi veren Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, “Sınavlarımızı sözlü sınav şeklinde gerçekleştiriyoruz. Bu sınava 2 bin 4 personelimiz katılacak. Tabi bunu bir zamana yaymak durumundayız. Bu hafta ve önümüzdeki hafta tüm gün sınavlarımız devam edecek. Sınav sorularımız, valilikteki komisyon tarafından belirlenip özel zarflarda bize geldi. Komisyon üyelerimizle birlikte zarfı açıyoruz ve grup grup çalışanlarımızın eğitim seviyelerine göre sorularımızı soruyoruz. Belediyemizle ilgili gözlemlerini, işleriyle ilgili anlatımlarını alıyoruz. Ondan sonra da sorular kısmına geçerek sınavımızı uyguluyoruz. Bizim sözlü sınavımızda belli bir puanlama yok, sonuçlarımız başarılı ve başarısız şeklinde oluyor. Şuanda sınavları icra ediyoruz. Önümüzdeki hafta Cuma günü bitmiş olacak, sınavlarımız. Ondan sonra pazartesi günü de sonuçlarımız açıklanacak. Sınav sonuçlarının ilanından sonra kadroya geçişin 31 Mart tarihine kadar bitmesi gerekiyor. 2 Nisan günü personelimizin kadro geçişleri yapılmış olacak” diye konuştu.

“ALAN DIŞI SORU İLE KARŞILAŞANLAR İTİRAZ ETSİNLER”

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir