akile-buke

YÖDAK Başkanı Akile Büke hakkında çarpıcı iddialar bulunuyor.

Eğitime başlamak için YÖDAK’tan onay bekleyen bir sürü üniversitenin dosyasını dahi görüştürmeyen YÖDAK Başkanı Akile Büke‘nin korsan gazete çıkaran Aydın Akkurt aracılığıyla irtibat sağladığı üniversitelere süratle izin verdiği iddia ediliyor.

İddiaya göre YÖDAK içerisinde çalışan Aydın Akkurt’un kızı Ziba Akkurt aracılığıyla bu işleri yürüten Prof. Dr. Akile Büke‘nin, Aydın Akkurt ile anlaşan üniversitelere süratle izin veriyor. Yine aynı kaynaklar bu sebeple Ziba Akkurt’la ilgili iddialara YÖDAK tarafından süratle cevap vererek Akkurt’ları savunmasının ortaklığın en büyük işareti olduğunu söylüyorlar.

Prof. Dr. Akile Büke’nin de içerisinde bulunduğu bu olay hakkında araştırmalar sürdürülüyor. Eğitimlere başlatmak için onay verdikleri üniversitelerin tespitleri yapılacaktır. Akile Büke’nin daha önceden de Aydın Kurt ile birlikte çalıştığı tespit edildi ve birlikte 15’den fazla işe imza attıkları tespit edildi. YÖDAK Başkanı tarafından gerçekleştirildiği iddia edilen olay büyük ses getirdi. Sahte gazete çıkartan Aydın Akkurt ile birlikte gerçekleştirdiği iddia edilen, üniversite izin belgelerini satıyorlar iddiası umarız kısa süre içerisinde açıklığa kavuşur.

Prof. Dr. Akile Büke’nin daha önceden de karışmış olduğu yolsuzluk olayları bulunuyor. Ancak bu durum tam olarak açıklığa kavuşturulamadığı için konu hakkında herhangi bir bilgi paylaşımı yapamıyoruz. Aydın Akkurt ile Akile Büke arakasında gerçekleşen bu olayda suçluların tespit edilmesi biraz zaman alıcak gibi gözüküyor.

aydin-akkurt

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir