Uludağ’da 5 Kişi Maruz Kaldı Ekipler Arama Kurtarma Çalışmalarını Başlattı

uludag-da-5-kisi-mahsur-kaldi-1515340261

Uludağ’da gezmek için yürüyüşe çıkan 5 kişi, Uludağ şelalesinde mahsur kaldılar. 5 kişiyi kurtarmak için ekipler helikopter istediler.

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da doğa yürüyüşüne çıkan 5 kişi, şelale mevkiinde mahsur kaldı. Donmamak için ateş yakan ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerine cep telefonuyla ulaşıp yardım isteyen 5 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan mahsur kalanlardan birinin ayağının kırık olduğu ve kurtarma için bölgeye helikopter istendiği bilgisine ulaşıldı.

uludag-da-5-kisi-mahsur-kaldi2

6 METRELİK ŞELALELN AŞAĞIYA İNDİLER

Doğa yürüyüşü için Uludağ Oteller Bölgesinden yola çıkan 5 kişilik grup, Bakacak bölgesinde patika yolu takip ederek orman içerisinden yürüyüşlerine devam ederken önlerine çıkan 6 metrelik şelaleden aşağıya indi. Hava karardığı için yürüyüşe son veren grup geldikleri yönde dönüşe geçti.

DONMAMAK İÇİN ATEŞ YAKTILAR

Ancak şelaleden yukarıya tırmanamayan grup, cep telefonuyla jandarmayı arayarak yardım istedi, donmamak için de ateş yaktı. Tüm eşyalarını şelalenin üst kısmında bıraktıkları için çok üşüdüklerini, donmamak için ateş yaktıklarını belirten grubun yerini tespit eden JAK ekibi, 5 kişiyi mahsur kaldıkları yerden kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir