resmi-ozel-dedektiflik-logo

Yaptığı işler ile adından söz ettirmeyi başarıp, ayakta alkışlanan Resmi Özel Dedektiflik Bürosu’nun CEO’su Ali Elçi şöyle konuştu; ‘’Bizlere gelen yoğun isteklerin üzerine bu cihazları temin ettik ve müşterilerimize en kaliteli böcek arama hizmetini bu şekilde sunmaya başladık.’’ dedi.

Basına Yansıyan Gizli Dinleme ve Bulunan Böcekler İşleri Arttırdı

Resmi Özel Dedektiflik Bürosu “Daha çok kurum ve şirketlerden talep geliyor. İşlerinin sızmasından şüphelenenler var, haksız da değiller çoğu şüpheli yerlerden şaşılacak şekilde dinleme cihazları ve gizli kameralar çıkartıyoruz.

Resmi Özel Dedektiflik Bürosundan Ali Elçi, son dönemde tape ve kaset iddialarının giderek daha fazla konuşulmasının işlerini artırdığını doğruluyor. Elçi, “Yıllardır işlerimiz iyiydi. Ancak son olayların ardından telefonlarımız daha sık çalmaya başladı. İnanır mısınız, olaylar gündemden düşünce azalıyor, tekrar gündeme geldiğinde de artıyor. Genellikle en çok rastladığımız durum, cep telefonlarına casus program yüklenmesi, ofis ve araçlarda dinleme cihazları gps sitemleri, evlere kurulan çeşitli düzenekler gibi binlerce konu ile karşılaşıyoruz.

Ofis,Araç Ve Evlere Göre Dinleme Cihazları-Böcek

Resmi Özel Dedektiflik Bürosu Yöneticisi Ali Elçi sadece şirketler ve kurumlarla çalışmalarına rağmen bireysel olarak ev ve işyerlerinden gelen taleplerde de bir artış yaşandığına dikkat çekiyor. Yaptıkları aramaların yaklaşık yüzde 50’sinde cihaz bulduklarını söyleyen Elçi, şu ilginç detayları anlatıyor:

ortam-dinleme

“Dinleme Cihazları artık her yerden alabiliyorsunuz. İlerleyen teknoloji hem fiyatları düşürdü hem de her ürünün içine konulabilecek hale getirdi. Size özel dinleme cihazı bile yapılabiliyor. Önceden ofisinize gelip bakıyorlar; kullandığınız kalemin, bilgisayar veya telefonun markasına göre mesela şarj aleti yapıyorlar. Öncelikle bu cihazların kullanılması için enerji gerekiyor. Yani ya kendi pilleri oluyor ya da enerji aldıkları bir şeyin içinde olmak zorundalar. Bu yüzden aramalarımızı bu noktalara yöneltiyoruz. Dekoratif aydınlatmalar, prizler öncelikle denenen noktalardır.”

Dinleme Cihazları ve Böcekler Her yerde olabilirler!

Dinleme ve izlemelerde böcekler, tablo çerçeveleri, prizler, telefon ahizesi, oda parfümü, duman dedektörü, hediye çiçek ve elektronik aletlerin yanı sıra masa altında, dolap arkalarında, yani ev ya da ofisinizin her yerinde olabiliyor. Piyasada casus mouse, casus priz, casus kumanda, radyo, uydu alıcısı, duman dedektörü ve çok daha fazlası satılıyor. Bu tip cihazlar GSM tabanlı, sınırsız dinleme ya da izleme yapabiliyor.

Ortalama Rakamlar 700 euro’dan başlıyor

Arama işleminin fiyatları farklı etkenlere göre değişiklik gösterse de, 100 metrekarelik bir alanda maliyet 2 bin ile 4 bin lira arasında. Arama süresi ise eşyanın fazlalığına göre artıyor ya da azalıyor. Genelde 2-4 saat arasında tamamlanabiliyor.

Hangi telefon daha güvenli?

Telefonların hiçbiri güvenli değil, hepsi dinlenebiliyor ancak daha az özelliği olan “eski” telefonların dinlenmesi biraz daha zor. Çünkü GPRS, Bluetooth gibi özellikler barındırmıyorlar. Tabii bunlar casus yazılım için. Yoksa kolluk kuvvetlerinin yapacağı dinleme ve izlemelerde, “eski dost” telefonlar da çaresiz kalabiliyor.

basına-yansiyan-gizli-kamera

Önlem almak mümkün mü?

“Böcek temizleyicileri” şu tavsiyeleri yapıyor:

“Özellikle yabancı insanlar bir sebeple içeri girdiyse, başından ayrılmayın ve yaptıklarını kontrol etmeye çalışın. Elektronik aletleriniz bozulduğunda güvenilir, tanıdığınız servislere götürün. Eşyalarınıza bantlar yapıştırın ki, bu sayede açılıp açılmadığını görebilirsiniz. Çok özel görüşmelerinizde bilgisayarınızı ve telefonunuzu kapatın, bataryalarını çıkarın. Kullanmadığınız sürece bilgisayarınızın kamerasını kapatın. Hediye gelen eşyaları mümkün olduğunca uzağınızda tutun.”

Resmi Özel Dedektiflik Bürosu yetkilisi bir aramada sinyalin geldiği yeri bulmakta zorlandıklarını, cihazı termal kameralarla duvarda tespit ettiklerini anlatırken, “Belli ki ofis yapılırken ya da yenilenirken düşünülmüş. Zeminde parke altında da buluyoruz. Bir inşaat firmasındaysa yönetici, diğer yöneticiyi 7 yıl boyunca dinlemiş. Bunu da duman dedektörüne sakladığı cihazla yapmış” diyor.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir