Eylül ayının gelmesiyle birlikte ofis ve iş hayatının da tekrar canlanması ofis çalışanlarının kilo kontrolünü de beraberinde getirdi..

Ofiste sürekli masa başında iş yapan kişiler kilo verme noktasında sıkıntı yaşamaktadır. Yazın sonlarına geldiğimiz bugünlerde ise ofiste oturduğunuz yerden detoks yaparak kilolarınızdan kurtulmanız mümkün. Ancak ofis detoks diyeti yaparken dikkat etmeniz gereken önemli bir nokta var. Bu detoksu bir haftadan fazla yapmamak. Bir hafta yaptıktan sonra ara verdiğiniz ofis detoksu ise şu şekilde;

ofis detoksu başlasın

Kahvaltıdan 10-15 dakika önce muhakkak 2 bardak detoks suyu içmelisiniz. Detoks suyunuz ise 2 litre suya 1 adet dilimlenmiş limon, 2 adet çubuk tarçın, yarım dilimlenmiş elma ve 1 adet dilimlenmiş salatalık ile hazırlanmış olmalıdır. Detoks suyunuzu içtikten sonra karbonhidrattan uzak, protein ve sebze ağırlıklı bir kahvaltı yapmalısınız.

 

Öğle yemeğinden yine 15 dakika önce detoks suyunuzu içmeli ve yemekte pilav ve makarnadan uzak durmalı tuzsuz ve yağsız bir sebze yemeği tercih etmelisiniz. Sebze yemeğini bir tabakla sınırlandırdıktan sonra salata ile öğününüzü renklendirebilirsiniz. Öğle yemeğinden 2 saat sonra muhakkak olarak yapmanız gereken ara öğününüzde ise yine 2 bardak detoks suyunu 15 dakika önceden tüketmeli ve 1 fincan yeşil çay, 6-7 adet badem ve 2 dilim ananas tüketmelisiniz.

 

Akşam yemeğinden yine 15 dakika önce detoks suyunuzu içtikten sonra bir tabak bakliyat yemeği, yağsız yoğurt ve roka salatası tüketebilirsiniz. Gün içerisinde detoks suyunuzu ara ara içerek bitirmedinizde fayda var. Ayrıca detoks suyu günlük olarak hazırlanmalı ve yine günlük olarak tüketilmelidir.

 

 

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir