“KURULTAYA GİTMEM” DİYEN İNCE, KENDİ SÖYLEDİKLERİNİ MEDYA KARŞISINDA YALANLADI

muharrem-ince

İnce, kurultay hakkında kendi söylediklerini kendi yalanladı.

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, yaklaşık bir hafta önce Altan Öymen ve Murat Karayalçın ile yaptığı görüşmeden sonra “Benim ağzımdan kurultay diye bir şey duyarsanız o zaman konuşursunuz ama duyamayacaksınız” ifadesini kullanmıştı.

“KURULTAY ÇAĞRISI YAPTIM”

Bugün ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını basın mensupları ile paylaşan İnce, “Kurultay çağrısı yaptım” dedi.

kurultay

İşte İnce’nin bugün yaptığı açıklamadaki kurultay detayı;

“Sayın genel başkana büyük bir devlet adamlığı yaptığını, İYİ Partiye 15 milletvekili göndermekle başlayan ve kurultayda kendisine rakip olmuş birini cumhurbaşkanı adayı yaparak müthiş, milletin gönlünde taht kurduğunu bu devlet adamlığının devam etmesi gerektiğini kendisiyle bir yarış ve rekabet içinde olmak istemediğimi ama milletinde bu cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında duyduğu, gördüğü, yaşadığı bir umut var.

Bunu kaybetmememiz gerektiğini ve kendisi isterse olağanüstü kurultayı kendisi toplayarak benim genel başkan olabileceğimi, kendisinin onursal genel başkan olabileceğini ve bir abi-kardeş ilişkisi içinde kendisi grup başkanı olarak parlamentodaki çalışmaları yürüteceğini, benim de genel başkan olarak Edirne’den Ardahan’a çalışacağım ve partiyi seçimlere hazırlayacağım teklifinde bulundum. ‘Evet ya da hayır’ demedi. Bu teklifi yaptım ben. Kendi taktiridir.”

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir