corumlu-baskandan-taksicilere-ziyaret

Başkan Yardımcısı Candan, ziyarette yaptığı konuşmada, taksi şoförü Çınar’a yönelik hiç beklemedikleri ve tasvip etmedikleri bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, taksici esnafına karşı yapılan saldırıyı belediye olarak kınadıklarını söyledi.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Gayretli ve bir grup taksi şoförü ile birlikte, aracına aldığı kişilerce darbedildikten sonra parasının gasbedildiği öne sürülen taksi şoförü Esat Çınar’ı çalıştığı durakta ziyaret etti.Çorum’da taksicilik sektörünün kalitesini son 10-15 yılda gözle görülür şekilde yükselttiklerini ifade eden Candan, şunları kaydetti:

“Bu mesleği icra ederken uygun mekanlarda, uygun araçlarla müşteri memnuniyetini maksimize edecek şekilde bir hizmetin sunulmasını önemsiyoruz. Taksicilerimizin bu hizmeti hakkıyla sunabilmesi için huzur içerisinde işlerini yapmaları gerekiyor. Geçtiğimiz hafta bir esnafımıza darp ve gasp eylemi gerçekleştirildi. Çorum’da hiç alışık olmadığımız şeyler bunlar. Bunların tekrar etmemesini diliyoruz. Taksici esnafımızın yanındayız, her türlü desteği vermeye hazırız. Emniyet ve adalet mensuplarının aynı hassasiyeti göstereceklerine olan inancımız tamdır. Bu anlamda mesleğe olan güveni sarsıcı hareketleri tekrar kınıyoruz.”

belediye-baskani-taksicileri-ziyaret-etti

Oda Başkanı Gayretli ise, meslektaşlarına yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, “Esnafımız sahipsiz değil. Taksici esnafı Çorum’un aynı zamanda hem bakkalı hem bekçisidir. Bu eylemi gerçekleştirenlerin acilen cezalandırılmasını istiyoruz. Emniyete ve adalete güveniyoruz.” dedi.

Çınar da, desteklerinden dolayı Candan, Gayretli ve meslektaşlarına teşekkür ederek, “Bana yapılan saldırı tüm taksicilere yapılmış saldırıdır. Bugün bana yarın diğer arkadaşlarıma. Devletimize güveniyoruz. En kısa zamanda cezalandırılmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Olay iddiaya göre, kent merkezindeki bir durakta taksicilik yapan Esat Çınar’ın (54) 10 Ocak’ta aracına binerekBahçelievler Mahallesi’ndeki Bağlar mevkisine giden V.A. (27) ile R.K. (21), para üstünü eksik verdiği gerekçesiyle tartıştığı taksi şoförünü darbettikten sonra üzerindeki bir miktar parayı gasbedip kaçmıştı.

Çevredekiler tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Çınar, tedavi altına alınmış, polis tarafından yakalanan V.A. ile R.K, çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir