Akıllardaki En Büyük Soru; Emre, Volkan ve Belhanda Kaç Maç Sahalara İnemeyecek?

3-buyuklerın-cezası-ne-olacak-1

3 büyüklerin kayıp verdiği ve milli takım arasına girilen haftada gözler haftaya damga vuran dosyalarına çevrilmişti.

Federasyon savunmaları almak için sevk işlemlerini kulüplere bildirdi. İşte Sporx’in haberine göre yanıtlar…

Belhanda’nın kırmızısı, Hasan Şaş’ın taraftarla kavgası, Erzurum’da Emre Belözoğlu’nun görüntüleri, Kadıköy’de Volkan Demirel’in kameralara yansıyan vukuatları sonrası gözler TFF’ye çevrilirken disiplin kuruluna sevk öncesi detaylara ulaşıldı.

TFF Hukuk Müşavirliği, hakem ve temsilci raporlarını incelenmesinin ardından haftanın sevk işlemleri tamamlandı.

Trabzonspor karşısında ağır bir yenilgi alan Galatasaray’a bir kötü haber de TFF’den geldi.

Gördüğü kırmızı kartlarla camiayı usandıran Belhanda, müsabakanın hakemi Fırat Aydınus’un raporu doğrultusunda karşılığı 3 ile 6 maç men olan “şiddetli hareketten” PFDK’ya sevk edildi.

Aydınus’un Belhanda’nın Trabzonspor karşılaşmasında rakibi Yusuf Yazıcı’ya yaptığı hareketi “ciddi faul” yerine “şiddetli hareket” olarak değerlendirmesi sarı-kırmızılı futbolcuyu minimum 3 maç men tehlikesiyle karşı karşıya bırakmış oldu.

Faslı futbolcu PFDK tarafından üç maç men cezasına çarptırılması halinde Kasımpaşa, Akhisar ve BB Erzurumspor karşılaşmalarında forma giyemeyecek.

Galatasaray’da Trabzonspor müsabakası sonrası taraftarlarla kavga eden yardımcı antrenör Hasan Şaş da temsilci raporu doğrultusunda 1 maç ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yine PFDK yolu görünen ve muhtemelen bir maç men cezasıyla karşı karşıya kalan Hasan Şaş da muhtemelen Kasımpaşa karşılaşmasında kulübeye ve soyunma odasına giremeyecek.

Geçmişte Rize’deki taraftar kavgasıyla hafızada yer edinen Emre Belözoğlu Erzurum’da da yine taraftar kavgasıyla kayıtlara geçti.

Oyundan çıktıktan sonra tribünden kendisine küfredilen ve karşılık veren Emre’nin vukuatı hakem ve temsilci raporlarında yer aldı.

Raporları inceleyen TFF Hukuk Müşavirliği idareciye yumruk atan Emre’nin saldırıdan sevkine karar verdi.

Talimatın 44. maddesi kapsamında 5 ile 10 maç men cezası tehlikesiyle karşı karşıya kalan Emre taraftarların ve idarecilerin eylemlerinin tahrik olarak kabul görmesi halinde 3 ile 5 maç arasında bir ceza tehlikesiyle karşılaşmış olacak.

Kayserispor karşılaşması sonrasında Volkan’ın futbolculara karşı eylemi ve söylemi raporlarda yer almadı.

Volkan Demirel’in eylemlerinin yayıncı kuruluşta yer almaması milli kaleciyi cezadan kurtardı.

Süper Kupa finalinde de yine cep telefonu görüntülerine yakalanan Hasan Şaş, PFDK’ya sevk edilmesine rağmen yayıncı kuruluş görüntüsü olmamasından dolayı ceza almamıştı.

Hem FIFA hem TFF talimatlarının ceza için sadece yayıncı kuruluş görüntülerinin esas alınmasını emretmesi Volkan’ı sevkten ve cezadan kurtarmış oldu.

3-buyuklerın-cezası-ne-olacak

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir