kıbrıstakı-yasadısı-kumarhaneye-baskın-1

Kıbrıs’taki yasadışı kumarhaneyi bir müşterinin parasını alamaması üzerine askın yapıldı.

Zanlılar işletmeci Hakan Törehan, Müdür Cemal Kandemir, Şef Mehmet Mustafa Gün, çalışanlar Berat Tolga Uzaldı ile Emrullah Ünlü ve Spelia Trading Ltd.İşletmecisi Nodir Pulatov dün teminat talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Mesut Mesutoğlu, Hakan Törehan, Müdür Cemal Kandemir, Şef Mehmet Mustafa Gün, çalışanlar Berat Tolga Uzaldı ile Emrullah Ünlü’nün yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 10’ar bin TL nakdi teminat, KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesine karar verdi.

Mesutoğlu ayrıca, zanlıların 200’er bin TL nakdi teminat yatırmasına karar verdi.

Ceza davaları yargıcı Mesut Mesutoğlu, Spelia Trading Ltd.İşletmecisi Nodir Pulatov’un ise davası görüşülünceye kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, 20 bin TL nakdi, 300 bin TL şahsi kefalet imza ederek serbest yargılanmasına karar verdi.

İki ayrı operasyon düzenlendi

Meselenin tahkikat sorumlusu Polis Çavuşu Yahya Suiçmez, mahkemede verdiği yeminli ifadede,  şikâyet üzerine, Girne Ilgaz Sokakta faaliyet gösteren Spelia Trading Limited isimli işyerinde yapılan aramada, yasaya aykırı olarak internet üzerinden bahis ve kumar oynatılmasına olanak sağlandığının tespit edildiğini söyledi.

Operasyonun, bir şahsın kazandığı 45 bin TL’yi işletmenin sahibi Pulatıv’dan alamaması nedeniyle şikâyeti üzerine düzenlendiğini söyleyen tahkikat sorumlusu Suiçmez, operasyonda, 4 adet bilgisayar, 4 telefon ve 1 kamera kayıt cihazının emare olarak alındığını belirtti.

Polis, ikinci iş yerinde gerçekleşen operasyonda da meseleyle bağlantılı olarak, işyeri işletmecisi ile 4 işyeri çalışanının tutuklandığını söyledi.

Suiçmez, yapılan aramada, 26 bin 341 TL, yüzlerce hesap cüzdanı, sim kartı, banka kartı, 57 adet bilgisayar, 58 banka hesap bilgileri için kullanılan telefon, binlerce belge ve doküman bulunduğunu ifade etti.

Turizm şirketi adı altında kumar oynatıyorlar

Polisin baskın düzenlenen şirketin kayıtlı olmadığına da dikkat çeken Suiçmez, yapılan araştırmada Turizm şirketi olarak kurulduğunu ancak kumarhane olarak kullanıldığını ifade etti.

Soruşturmanın tamamlandığını belirten polis çavuşu, zanlıların statülerine değinerek yargılanacakları güne değin uygun bir teminata bağlanması talebinde bulundu.

kıbrıstakı-yasadısı-kumarhaneye-baskın

Paylaş

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir